Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић данас је поводом обележавања Дана полиције и Дана Министарства унутрашњих послова, у пратњи највишег руководства Министарства, положио венац на спомен – обележје у Улици омладинских бригада у Београду у знак сећања на припаднике полиције који су дали живот чувајући безбедност грађана своје земље.

Истовремено, високи представници Министарства положили су венце на више локација у главном граду.

Државни секретар др Жељко Бркић и помоћник директора полиције, начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић, у пратњи команданта Жандармерије, Дејана Луковића и команданта Специјалне антитерористичке јединице, Спасоја Вулевића, положили су венац на спомен – обележје на Чукур чесми.

Венац на спомен – плочу првом министру полиције, војводи Јакову Ненадовићу, у Улици кнеза Милоша, положио је државни секретар др Данило Стевандић. Такође, на Новом гробљу положен је венац на споменик жандарму Ивку Прокићу.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се данас различитим манифестацијама широм Србије у знак сећања на пресудну улогу српске Жандармерије у сукобима са Турцима код Чукур чесме, 1862. године, у Београду.

Друштво