‘’Дани Врања’’’почињу сутра и трајаће до среде 30. августа

“Дани Врања“, почињу сутра и завршавају се у среду. Сајмови, изложбе, концерти, фолклораши, трубачи, естрадни уметници, олдтајмери, дефиле, монографије, књижевне вечери, спорт, пешачење, чиниће 19. ту по реду, традиционалну, највећу културно-туристичку манифестацију у Врању. Организацију потписује Туристичка организација, а покровитељ је Град Врање. Гостујући у нашем програму заменица градоначелника Зорица Јовић, издваја нека дешавања.

– Увек волим да нагласим да је најбитније оно што ће се дешавати у Градском парку зато што је то програм који је углавном намењен најмлађима. Где су они, ту су и родитељи, баке и деке, биће постављен тобоган на надувавање, аниматори, то је деци најзанимљивије. Уз игру и грају и сајам књига, вина, самса и пите итд – каже заменица.

У суботу ујутру почиње манифестација, а званично отварање је са наступом фолклорних ансамбала од 19 сати. Први већи концерт планиран за недељу, одржаће наш суграђанин Стефан Здравковић, познатији као Принц од Врање. Понедељак је најтраженији дан, што се тиче младих, а то је концерт Бресквице, истиче заменица. У уторак наступа Дејан Матић, а у среду Неверне бебе. Заменица Јовић позива грађане и на догађај који је планиран за недељу у 18 сати.

– Промоција монографије “Укуси Врања“, која је рађена у сарадњи са Заводом за проучавање културног развитка из Београда. Монографија која има велики значај за Град, да се сачува од заборава, поред историје и оно по чему је наш Град препознатљив, а то је гастрономија. Издавач је Завод, а  ми смо сарадници на монографији – објашњава заменица.

У понедељак ће гости Врања бити и деца са Косова и Метохије из Раног Луга.

-Биће у Врању читавог дана. Обићи ће културно-историјске споменике, биће гости Градске управе, ићи ће до Јумковог базена, увече на концерт. Покушали смо да им приредимо један леп дан – каже заменица.

Пратећи програм ће се реализовати у Градском парку, где се већ увелико постављају тенде и столови, а вечерњи концерти ће се одржавати на паркингу у центру Града.

Please follow and like us:
Друштво