Дефиле предшколцима у част

Дефиле предшколаца улицама града

Манифестација „Дечји дани“ завршена је дефилеом предшколаца из свих вртића са територије Града. Дефиле предшколаца је традиционална манифестација којом се деца опраштају од вртића и спремају за полазак у школу 1. септембра. Наша екипа испратила је дефиле и забележила је тренутке среће код деце и поноса код родитеља.

Насмејани, раздрагани и весели предшколци прошетали су улицама града у својим жутим пелеринама са жутим шеширићима све до Градског стадиона где су играли, певали и дружили се са својим родитељима, бакама и декама. Предшколци су се бацањем својим жутих шеширића опростили од вртића и полако се припремају за полазак у школу 1. септембра.

Упитали смо децу шта им се највише свидело на дефилеу и да ли су спремна за полазак у први разред.

– Свидело ми се кад смо играли, радујем се поласку у први разред.

– Свидело ми се кад смо бацили шеширић.

– Кад смо играли ‘’Због нас се окреће планета’’.

– Кад смо бацили шешире.

– Радујем се што крећем у први разред.

Присутну децу и родитеље поздравила је директорка ПУ „Наше дете“ Лидија Петковић.

– Велика је срећа да весело уз песму и игру испратимо насмејана дечја лица у нови свет. Трудили смо се да ваше највеће благо научимо да замахну крилима и полете снажније у висине веће пут успеха, радости и среће. Драга децо, желимо вама и вашим родитељима пуно среће у даљем животу и школовању, поручуила је директорка Петковић.

 –  Ја мислим да њихова лица довољно говоре. Родитељи срећни, деца задовољна, а наша срца увек пуна. Увек и сваки пут кад једна генерација оде. Ми смо са њима били четири године, они сад иду својим путем, ми ћемо на нове радне задатке, рекла је васпитачица Александра Трајковић. Простор Градског стадона испунили су предшколци, али и млађа деца, њихови родитељи, баке и деце.  На најлепши могући начин завршавају једно поглавље у животу и улазе у свет  школовања.

Please follow and like us:
Друштво