Димничарска служба има пуне руке посла

Млађан Станојевић димничар

За који дан почиње сезона грејања, а до тада пуне руке посла имају радници Димничарске службе ЈКП Комрад. У Врању тренутно ради пет  димничара, који се брину о томе да оџаци буду спремни за зиму, а ми смо посетили једног од њих на радном задатку.

На територији Града Димничарска служба одржава оџаке 12.000 физичких  и 1.000 правних лица . Одржавају оџаке и у сеоским срединама и у градској општини Врањска Бања.

– Податак да је у септембру очишћено 682 оџака, говори о томе колики је то посао, нарочито током грејне сезоне. Радници постижу све, имају по десетак адреса дневно, раде и суботом кад је мало већа потражња за њима – каже Нела Цветковић извршна директорка Комрада.

Људи могу да контактирају техничку службу Комрада на број 017/ 74- 21 -180 и у року од два или три дана радници долазе на адресу.

– Почиње сезона ових дана и сада имамо више посла. Људи нама треба да обезбеде да када дођемо у кућу на позив, имамо простора да се попнемо на кров, или да са унутрашње стране чистимо – каже Млађан Станојевић, радник Димничарске службе.

Наш саговорник каже да је потребно чистити оџак једном на крају грејне сезоне и једном пре почетка грејања, како би све било спремно за зиму.

А за крај, према народном веровању, уколико видите оџачара ухватите се за дугме и замислите жељу или му потражите једну иглицу са четке, како би вам донео срећу.

Please follow and like us:
Друштво