Динамо Југ шампион Зоне Југ

Славље са навијачима

Фудбалери Динамо Југа и званични су шампиони Зоне Југ. У последњој утакмици ове првенствене сезоне савладали су екипу Светлости из Бадњевца и прославили титулу.

Наслов шампиона Зоне Југ фудбалери Динамо Југа су практично освојили два кола пре краја првенства.

Тачка на и стављена је у последњој утакмици, на домаћем терену, у сусрету са екипом Светлости из Бадњевца, када су Врањанци за пола сата игре постигли четири гола.

Ипак, малу сенку на освајање првенства бацила је чињеница да утакмица није одиграна до краја. Гостујући тим је напустио терен убрзо након последњег поготка Динамо Југа, јер због вишеструких повреда, нису могли да обезбеде попуну екипе.

– Морам да кажем да ми је жао што су нам покварили славље зато што су дошли са осам играча. После четири примљена гола, играч се, као, повредио и напустили су игру. Ми смо прославили са нашим навијачима и узели смо пехар – каже шеф стручног штаба Врањанаца Дејан Костић.

Ове сезоне, Динамо Југ је одиграо велики број важних мечева и окитио се и насловом првака Купа Пчињског округа. Шеф стручног штаба Врањанаца Дејан Костић је више него задовољан постигнутим.

– Момци су стварно изнели велики терет и ја сам пресрећан. Није било лако, било је напорно тренирање, утакмице су биле напорне, али ми смо циљ који смо зацртали пре почетка сезоне и остварили – каже Костић.

– Доказали смо да смо најбоља екипа у лиги и заслужено смо на месту на којем се налазимо.

Циљеви су највиши, планирамо да се пласирамо у још виши ранг и надам се да ће све проћи како треба – јасан је Лука Анђелковић, штопер Динамо Југа.

Након славља, врањски фудбалери одлазе на заслужени одмор, а онда крећу припреме за нову авантуру и такмичење у Српској лиги Исток.

– Улазак у виши ранг нам значи много. Прво, играћемо против квалитетнијих екипа, са великом традицијом, као што су Јагодина, Раднички Пирот и Раднички Свилајнац.

Полако враћамо фудбал у Врање и Динамо Југ долази на место које му припада, у сам врх српског фудбала.

Фудбал се игра за публику, ја верујем да ће гледалаца бити у што већем броју и да ћемо заједно прослављати нове победе и нове успехе – поручује Костић. 

Please follow and like us:
Спорт