Ђаци генерације: Лана Стојановић и Илија Костић

Лана Стојановић ђак генерације ОШ „1. Мај“ Вртогош  и Илија Костић ђак генерације ОШ „Светозар Марковић“ гостујући на нашој телевизији, рекли су нам шта је све било потребно за освајање ове титуле и који су им планови за даље школовање.

Кажу да нису очекивали да ће бити проглашени ђацима генерације, али да је то за њих велика част и да ће сигурно наставити да се труде и усвајају знања као и до сада.

– Морам да признам да сам пуно труда уложила, и дала себе да бих успела, и остварила сам све што сам желела. Ту спада одлазак на разна такмичења, али и редовне обавезе. На крају се све то ипак исплатило. Уписаћу Гимназију, специјално одељење за ИТ – каже Лана.

Лана каже да јој је највећа подршка породица, али да велику заслугу имају и професори, а посебно је издвојила разредну.

– Бити ђак генерације је леп осећај, исплатио се труд у протеклих осам година, сва такмичења и учење. Одувек сам волео математику, и планирам да упишем ИТ смер у Гимназији, а за касније ћемо видети – каже Илија.

Илија каже да осим школских активности, он има разна интересовања па нам је тако испричао да је усавршио склапање рубикове коцке, и да му је рекорд 13 секунди.

Ови млади и талентовани људи треба да буду пример и подстрек њиховим вршњацима, како се залагање на крају исплати, и како је увек потребно радити на себи и својим вештинама и знањима.

Please follow and like us:
Образовање