Ђаци генерације: Марија Војводић и Михајло Ђорђевић

Мали матуранти налазе се на почетку новог животног поглавља.  Oсим што је сада период када се сумира све што су научили у основној школи, бирају се и они који се издвајају по раду, учењу и залагању. Марија Војводић ђак генерације ОШ „Вук Караџић“ и Михајло Ђорђевић, ђак генерације ОШ „Доситеј Обрадовић“ пренели су нам њихове утиске и планове за даље школовање, гостујући на нашој телевизији.

Да би се добила титула ђака генерације, потребно је да ученик осим Вукове дипломе, учествује и у разним ваннаставним активностима и осваја награде на такмичењима.

Ови будући средњошколци, могу да се похвале да иза себе већ имају бројна такмичења на којима су низали успехе.

– Најдража ми је награда из хемије у 7. и 8. разреду на општинском и окружном такмичењу, а ту су и такмичења из математике и историје. Значи ми то што сам ђак генерације, доста сам се трудила и веома сам срећна због тога – каже Марија.

Такође, кажу да нису изненађени што су баш они ђаци генерације, јер су били обавештени да су у ужем избору.

– У основној школи сам се истицао на такмичењима из српског језика и хемије, а освајао сам и места на такмичењу из енглеског језика. Честитке стижу са свих страна, од друштва, родбине и најближих. Веома је леп осећај и веома сам срећан што сам постао ђак генерације – каже Михајло.

Обоје планирају да упишу Гимназију и кажу да су задовољни тиме како су урадили завршне испите. Остаје нам само да им честитамо и пожелимо срећу у даљем школовању.

Please follow and like us:
Образовање