Ђачки парламент Медицинске школе даривао кориснике Прихватилишта

Парламент ученика Медицинске школе и корисници Прихватилишта

Ђачки парламент Медицинске школе донео је данас поклоне корисницима Прихватилишта за одрасла и стара лица, при Центру за развој локалних услуга социјалне заштите. Хумани ђаци прикупили су средства од, како кажу, свих ученика и купили поклоне за своје суграђане, којих је тренутно 31 у Прихватилишту. 

-Баш ми је пуно срце, осећај је предиван – кажу Деда Мразови

Желимо да помогнемо старијим људима, јер често се на њих заборави, а мислимо да треба свима да буду лепи празници и данас смо овде да им поделимо пакетиће, које смо на иницијативу Ђачког парламента направили – каже Милица Стојилковић, председница парламента.

Уследила је подела поклона корисницима Прихватилишта уз много осмеха, лепих жеља, несебичне радости и велике захвалности.

-Презадовољна сам, немам речи, остала сам без текста. Овде нам је много лепо.

-Желим све најбоље и захваљујем се у име свих. Да будем срећни и срећни празници.

-Осећам се много лепо и захвална сам на поклону који сам данас добила – кажу корисници Прихватилишта.

Поносни су директорка и наставници школе на своје ученике, на њихов хумани рад, који их краси уназад годинама, а запослени у Центру на одличну сарадњу двеју установа.

-Ја сам веома срећна када ученици сами покрену неку акцију- каже директорка Медицинске школе Гордана Јовановић.

-Ово је веома хуман гест и ништа друго нисмо ни очекивали од Медицинске школе, они нас се увек сете- каже директорка Центра Ивана Тасић.

-Још увек постоји емпатија код младих и зато су они данас ту. Ово је спој младости и искуства и све похвале за ове младе људе – каже Данијела Милосављевић, секретарка Установе.

Поклони су само симбол жеље да се нико у дане празника не осети сам, кажу ученици Медицинске школе, који традиционално сваке године обрадују суграђане, некада млађе, а некада старије.

Please follow and like us:
Друштво