Ђиласова опозиција моли за међународну истрагу! Брнабић: Од странаца траже де факто гашење наших институција, суспендовање наших законa

Председница Владе РС Ана Бранабић

Сасвим отворено, они од странаца траже да Србију, наш народ и све наше грађане казне
Премијерка Србије Ана Брнабић коментарисала је данас на свом профилу на друштвеној мрежи „X“ текст који је објављен у недељнику „Време“.

Текст говори о томе како, према Ђиласовцима, треба да изгледа „међународна истрага избора у Србији“.

„Како пролази време од када је Ђиласова опозиција, здушно подржана од стране Милоша Француза Јовановића, почела да тражи, захтева, а сада већ и моли за спровођење међународне истраге о изборима у Србији (на којима су, да подсетим, добили МИЛИОН гласова мање од листе „Александар Вучић – Србија не сме да стане“), полако се кристалише шта би, за њих, подразумевала та истрага, а да би се њиховој срећи и жељама удовољило.

Дубоко сам убеђена да и странци који их подржавају тешко могу да верују шта ови Ђиласови од њих траже и да ни сами не знају како би такав неки захтев упутили једној независној и сувереној земљи.

Да се разумемо, све је јасније да ово што опозиција тражи од странаца НИЈЕ САМО ПУКО ГАЖЕЊЕ СУВЕРЕНИТЕТА СРБИЈЕ, већ је и де факто гашење наших институција, суспендовање наших закона, одузимање основних људских права (на слободу и приватност) наших грађана и потпуно преузимање контроле у Србији од стране страног фактора.

Претерујем? Нажалост, не претерујем ни мало.

Сасвим отворено, они од странаца траже да Србију, наш народ и све наше грађане казне уколико не пристанемо да:

  1. Наше Министарство унутрашњих послова странцима послатим у Србију у истражно-казнену експедицију ОМОГУЋИ ПРИСТУП СВИМ СВОЈИМ БАЗАМА ПОДАТАКА! Овде говоримо о СВИМ базама података МУП-а – и безбедносно осетљивим, и оним са свим личним подацима наших грађана, укључујући и матичне бројеве, адресе, прекршаје, информације о породици и сл. Која би, тачно, земља ово допустила?
  2. Теренску проверу свих података! Лепо сви ти странци, по групама, све уз пратњу Ђиласа, Маринике, Лазовића, Ћуте, Борка Стефановића, Милоша Јовановића и осталих – по кућама, па да испитују грађане. „Куц-куц“: како се зовете и презивате? Од кад овде живите? Колико вас ту живи? А зашто толико? Па наредба: сви из домаћинства да се појаве одмах, да их видимо, пребројимо и утврдимо тачни идентитет. Зашто сте се преселили? Када сте се преселили? Члан породице вам је у иностранству – зашто га нисте одјавили? А за кога сте гласали (јер сумња се само на оне који су гласали за листе које носе име @авуциц)?

И тако лепо да им се дозволи да построје и испитују наш народ и утерају му „демократију“ у кости. Јер тако је тражила, захтевала, молила Ђилас „елита“, а Шидер, Виола, Пицула, Грошељ, Шенах и екипа – шта ће, него да пристану. Мада ће тешко, чак и они, на ово пристати.

  1. А да би се ово реализовало, неопходно је СУСПЕНДОВАТИ наш Закон о заштити података о личности – јер све ово што траже, супротно је том закону. Но, што би, у самом тексту, ПРОФЕСОРКА ПРАВА са Ђиласове листе рекла: „иако подаци о личности треба да се штите, они нису апсолутно заштићени, ако постоји јавни интерес који налаже да им се приступи“. Овде јавни интерес не постоји, али постоји Ђиласов интерес да понизи Србију и све наше грађане јер је изгубио на изборима на којима су имали 89% чланова СВИХ бирачких одбора и 5.700 посматрача!

Ерго, ако питате ову професорку права, сасвим је ОК да ми све податке о нашим грађанима отворимо за Шидера и Тонина Пицулу, да их они мало провере теренским испитивањем грађана. То је, веровали или не, према дотичној професорки ПРАВА, „идеалан сценарио“!

Ипак, закључује професорка Јеринић, а са осетним разочарањем и сам аутор текста, овакав сценарио је „мало вјероватан“.

Да вам кажем – не да је мало „вјероватан“ већ је АПСОЛУТНО НЕМОГУЋ.

То се у овој, оваквој Србији, НИКАДА, баш НИКАДА, неће десити.

Као што то не би дозволила Немачка (замислите да неки странац дође у Бундесминистериум дес Иннерн унд фüр Хеимат – БМИ, и тражи да им отворе све своје податке, а да посебно подробно прегледају личне податке њихових грађана – е, да сам мува на том зиду….), или Италија, Пољска, Велика Британија, САД, Француска… е, тако неће неће ни Србија. Туга Србије је што има опозицију која то тражи – замислите Немца, колико год да је опозиција, да тако нешто тражи од странаца за своју земљу и своје грађане. Незамисливо.

Зашто би ми имали мање поштовања према нашој земљи, нашим грађанима, њиховим породицама, нашим институцијама? Да ово урадимо, на овако нешто пристанемо, то би било једнако укидању државе. Ко може да суспендује неки закон који је донео наш парламент, осим самог парламента? Ако кажете да могу странци, као што кажу, траже и моле ови са Ђиласове листе – онда сте суспендовали и саму Народну скупштину, а тиме и глас народа, суверенитет појединца који бира своје представнике да одлучују у њихово име. Ту државе више нема – ни Скупштине, ни институција, ни народне воље. Онда сте мање од протектората. Онда сте НИШТА.

Неће се то десити, али је изузетно важно да људи у Србији знају шта је то што опозиција тражи и шта предлаже и Европском парламенту и Европској комисији.

Преузето са портала 24седам

Please follow and like us:
Политика