Ђорђевић: Нови ресори, већа одговорност, али и велика част

Ненад Ђорђевић-градски већник, гост јутарњег програма РТВ

Ненад Ђорђевић ће у наредном четворогодишњем периоду, трећем мандату обављати послове градског већника. Он ће поред ресора за спорт бити задужен и за области образовања и верских заједница. Тим поводом био је гост Јутарњег програма ТВ Врање и ево шта је говорио о приоритетима у раду у наредном периоду.

Када Вам по трећи пут неко да подршку да будете део градске власти, то значи да је препознат Ваш рад у претходном периоду и за мене је то велика одговорност и част. Одговорност у смислу да се настави истим темпом, као у претходна два мандата. За то треба пуно труда, рада и енергије. Много тога је урађено у претходном периоду, када је ресор спорта у питању. Водило се рачуна и о клубовима, финансирању, улагањима у инфраструктуру и о новим пројектима, што ће се наставити и у наредном периоду, рекао је градски већник Ненад Ђорђевић и додао:

-Када прођете и видите изграђене дечје терене, игралишта, успехе клубова, то Вам прија и даје Вам снагу да наставите да радите и борите се. Свакако за све је потребна подршка. 220.000.000 динара је уложено када је у питању спортска инфраструктура, потпуно је уређен начин финансирања клубова, али је веома важно да имате свој тим, сараднике, да направите квалитетно окружење и са квалитетним људима, што у пракси даје резултате. Када је у питању ресор спорта, ту је велика подршка градоначелника и градског већа. Јер улагање у спорт је улагање у будућност. Веома је важно да се од малих ногу деца уче тим правим вредностима, да буду што активнија , то је од самог почетка била наша визија, када је у питању и школски спорт и рекреативни,  а са друге стране да будемо препознатљиви када је професионални спорт у питању, што се показало уласком РК Врање у Супер лигу,   рекао је Ненад Ђорђевић, градски већник, за спорт, образовање и верске заједнице.

Као круна улагања у спорт је новоформирани женски кошаркашки клуб „Југ“. Град је препознао ову иницијативу и дао потпуну подршку реализацији.

Нови ресори који су припали већнику Ђорђевићу су образовање и верске заједнице. Када је образовање у питању Ђорђевић каже, да није тешко наставити рад тамо где су постављени добри темељи.

-Моје основно занимање је заправо образовање. Неће ми бити тешко уз добар тим и квалитетан, који озбиљно ради. Зорица Јовић је одлично радила тај посао, направила је добре темеље  и одличне радне услове, сада само треба континуирано наставити са тим. Оно што је приоритет, радиће се прво на томе.

Када су у питању верске заједнице мени је изузетна част да је на неки начин препознато да и у том делу могу да одговорим одговорно и савесно, што ћу се и потрудити, јер начин мог живота се потпуно уклапа у то, рекао је Ђорђевић.

Треба наставити истим темпом, а уколико се у пракси појаве неке новине квалитетне и добре то надограђивати, ширити те ресоре и наставити са радом као у претходном периоду. Можда ће више времена бити потребно, енергије и труда, мање одмора, да се све то одржи како је било, али резултати неће изостати. Јер, шта год да радим, не могу другачије, ако није уређено и озбиљно, завршава Ђорђевић. 

Please follow and like us:
Друштво