Ђукић Дејановић о подршци успешним ђацима

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић поручила је на отварању Конференције о подршци деци са изузетним способностима у Београду да је образовање један од најважнијих задатака и да треба да буде и квалитетно и доступно свима.

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић је навела да су учитељи, стручњаци и практичари као и представници Владе Србије и Министарства просвете припремили стручно упутство за препознавање, подршку и праћење образовања, васпитања ученика, односно ученика са изузетним посебним способностима.

-Подршка деци односно ученицима од стране одраслих у њиховој околини јесте важан, нарочито због тога што даровити и талентовани ученици најчешће не могу сами да уоче своје изузетне способности и доживљавају их као природан део своје личности и својих капацитета. Имала сам прилике да разговарам са талентованом децом која то доживљавају као сасвим обично својство и сама не увиђају да треба да развијају то својство, поручује министарка Ђукић Дејановић.

Министарка поручуј да држава обезбеђује развој ученика у свим областима науке, уметности, културе и спорта и да је држави битно свако дете у образовном систему јер је у неком  детету будући научник, уметник, спортиста.

Please follow and like us:
Друштво Образовање