До 10 сати подељени сви ваучери у 1.500 експозитура у земљи

Подељено је свих 100.000 ваучера за субвенционисани зимски одмор у Србији у вредности од 10.000 динара, изјавио је вршилац дужности генералног директора Поште Србије Зоран Ђорђевић. Највише ваучера , чак 55 % подељено је пензионерима, запосленима 30 %, док су најмање пријава поднели незапослени  и студенти, свега 8% саопштено је  из Министарства туризма и омладине. У раним јутарњим сатима наша екипа је била испред градске Поште и ево шта је забележила.

Пријављивање за ваучере за субвенционисани зимски одмор почело је у поноћ на шалтерима четири експозитуре Поште Србије, које раде 24 сата, а настављено је данас по отварању више од 1.500 експозитура широм земље.

Велики број наших суграђана налази се овде испред главне Поште и како кажу, пре седам сати ујутру били су овде како би заузели свој ред и добили ваучер за одмор у некој бањи или на некој планини. Разговарали смо са њима, чули утиске и како кажу, већ су користили ваучере и веома су задовољни овом врстом субвенције коју држава омогућава грађанима.

Када сте јутрос дошли?

-Дошао сам у 6 и 15.

Да ли је био оволики ред и тада?

-Није, после мог доласка се створио овај ред.

Да ли први пут користите ваучере за бесплатан одмор у Србији?

-Имам искуства са ваучерима, већ трећу годину заредом их користим. Користио сам ваучере за одмор у Соко Бањи и овог пута ћу опет ићи тамо уколико дођем на ред.

Колико вам значи овај вид помоћи државе?

-Нама пензионерима овај вид подршке од велике је помоћи, речи су пензионера из Врања.

Када сте јутрос дошли испред Поште?

-Била сам овде већ у 7 и 30 минута. Уколико добијем свој ваучер ићи ћу у Соко Бању. Идем на седам дана, рекла је наша суграђанка.

Где планирате свој одмор?

-Ишла бих у Соко Бању на седам дана.

Упитана да ли има искуства када је коришћење ваучера у питању, одговара…

-Већ сам користила ваучере и такође боравила у Соко Бањи.

-Користим ваучере већ пет година и задовољан сам. Иначе је добро било до сада што се тиче чекања, сада је први пут оволика гужва.

Колико вам значи овај вид подршке?

-Могло је ово и на други начин да се реши, а да се људи не смрзавају овде чекајући. Могло је то и он-лајн да се обави, објашњава наш суграђанин.

У систему доделе ваучера учествовало је око 4.400 угоститеља широм Србије, а највеће интересовање било је за бањске центре, пре свега за Соко  Бању и Врњачку Бању, а потом за Златибор као планински центар.

Please follow and like us:
Друштво