До 15. маја пријављивање за доделу субвенционисаних рамова за тракторе

Подела заштитних рамова за тракторе Фото: Тањуг

Субвенционисани рамови за тракторе додељени су пољопривредницима  у Крушевцу, а том приликом министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић поручио је да ће се са тиме наставити и убудуће јер се на тај начин чувају животи оних који возе тракторе.  Министарство унутрашњих послова је апеловало на власнике трактора, који до данас нису искористили могућност да бесплатно добију заштитне рамове, да се до 15. маја пријаве на трећи јавни позив за доделу субвенционисаних рамова, који је расписала Агенција за безбедност саобраћаја.

Министар Весић је нагласио да је министарство које води ове године обезбедило додатних 125 милиона динара за нове заштитне рамове, како би они који возе тракторе били безбеднији.

-Према статистици , пре две године живот је изгубило укупно 81 лице које је возило тракторе у саобраћајним несрећама што на путевима што мимо путева, на њивама, док прошле године страдало 52 људи.То значи да смо за две године ове акције успели да смањимо за 29 лица број погинулих и ако наставимо на овај начин вероватно ће већина оних који возе тракторе бити безбедна .С тим у вези, навео је да од 1. јануара следеће године трактори више неће моћи да саобраћају путевима без заштитних рамова. Ово радимо зато што заштитни рамови чувају животе и зато је важно да наставимо са овом акцијом и захваљујемо што сте се одазвали у овако великом броју, наставићемо овим путем“, поручио је министар Весић.

 Министар Весић је рекао да ће министарство на чијем је челу расписати наредне недеље конкурс за иновативна саобраћајна решења у селима – за постављање семафора, уређење зона око школа.

Вредност конкурса је око 200 милиона динара, а ми финансирамо 50 одсто и позивам све локалне самоуправе   да се јаве“, рекао је министар Весић и додао да је тај конкурс прилика да се додатно повећа безбедност саобраћаја.

Please follow and like us:
Друштво Пољопривреда