Добитници награде за животно дело у области спорта. Драган Костић-Ћуфта и Стојан Ђорђевић

Драган Костић-Ћуфта и Стојан Ђорђевић

На недавно одржаном 60. јубиларном избору „Најбољи у врањском спорту“ додељене су награде бројним спортистима и установама, који су се истакли кроз свој рад у претходном периоду. Награда, која свакако изазива посебну пажњу, за дугогодишњи рад, је награда за животно дело у области спорта. Добитници ове престижне награде су тим поводом били гости нашег Јутарњег програма.

Драган Костић Ћуфта, фудбалер и Стојан Ђорђевић, џудиста овогодишњи су добитници престижне награде за животно дело у области спорта, која се традиционално додељује сваког 30. јануара, уочи Дана Града.

Дугогодишњи спортисти, професионалци у свом послу, бројни резултати који стоје иза њих, генерације спортиста, које су извели на пут, квалификовали су их за ову престижну награду.

Драган Костић Ћуфта је дугогодишњи фудбалер ‘’Динама’’, тренер и спортски радник. Фудбалску каријеру започео је још у основној школи, а касније, након завршетка, 1975. године, као тренер различитих категорија. Спортски рад, који је трајао пуних 50 година, завршава 2014. године. Много труда, рада је требало до ове награде, коју, како каже, није очекивао.

-Да будем искрен, награду нисам очекивао, премда јесам 50 година у спорту. Тренирао сам многе генерације и они су ме предложили. Захваљујем се, много ми значи награда. Рекао сам, значи ми ,пре свега, што ће имати чиме да се диче моји унуци, а има их петоро. А пре свега ми значи што су ме моји фудбалери, које сам тренирао предложили. Значи, ипак сам им нешто дао, оставио и показао. Велики труд поготово у фудбалу. Ко издржи, он и успе. Ми смо у малом граду. Врање је град који волим, моја душа и Србија су ми на првом месту, рекао је Драган Костић-Ћуфта, некадашњи фудбалер и добитник овогодишње награде за животно дело, у области спорта.

Стојан Ђорђевић џудиста, иначе учитељ по занимању, у џудо клуб долази 1975. године. Освајач је бројних медаља и трофеја у јуниорској и сениорској селекцији. Био је јуниорски репрезентативац Србије, као и вишеструки шампион, за ветеране.Тренерским радом почео је да се бави давне, 1978. године. Савезни је судија Србије и носилац црног појаса 5. дан. Као награду за свој 50. годишњи рад и труд, као и резултате са својим џудистима, овогодишњи је добитник награде за животно дело, у области спорта.

-Следеће године биће тачно 50 година како се бавим џудоом. То је јако дуг период за спортисту остати активан. Један добар јубилеј. Да будем искрен, очекивао сам награду. Награда много значи. Значи да је мој рад цењен, да је нешто остало  иза мене. Почаствован сам на неки начин. То је за будуће генерације поука, да истрају, да раде и да они дочекају као што сам ја дочекао ову награду, рекао је Стојан Ђорђевић, џудиста и добитник награде за животно дело, у области спорта.

Иначе, манифестација ‘’Избор најбољих у врањском спорту’’, ове године јубиларна, окупила је велики број спортиста и спортских установа, који су дали свој допринос и дају и даље, развоју спорта у нашем граду. Покровитељ манифестације био је Град Врање.

Please follow and like us:
Спорт