Додељена бесповратна средства за куповину 3.015 кућа

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић

За четири године колико траје акција куповине сеоских кућа за младе до 45 година издвојена су бесповратна средства за куповину 3.015 кућа, изјавио је министар за бригу о селу Милан Кркобабић.

Министар за бригу о селу Милан Кркобабић изјавио је да су за четири године акције куповине сеоских кућа за младе до 45 године, а коју спроводи ресорно министарство, бесповратна средства додељена за куповину 3.015 кућа.

Ово је четврта година акције и ми смо ево данас прешли цифру од 3. 015 кућа. Толико кућа које су биле празне, добиле су своје нове станаре, житеље и постале су домови. Слободна процена која је базирана на подацима које ми имамо је да је то око 12 хиљада становника. Да би људи имали неки однос величина то је као 12 Црних трава, рекао је Кркобабић.

Министар је истакао да сваки млади човек жели свој кров над главом и да млади у селима могу све сами да уреде. На тај начин се мења слика села, јер млади све договарају, уређују и одлучују и то је ново лице Србије, а оно што је најбитније је да су они млађи од 30 година.

Ово је сада један темељан план који за циљ има да све празне куће које су у употребљивом стању односно испуњавају оне основне критеријуме полако усељавамо. И то их усељавамо са младим, радноактивним становништвом. Када говоримо о популационој политици, не постоји ниједна мера која овако муњевито мења демографску слику, додао је Кркобабић.

 Током четири године акције куповине сеоских кућа за младе, просек година људи који купују је око 30 година, а једна трећина њих из града одлази на село.

Please follow and like us:
Друштво