Додељене награде спортским надама Града Врања

Награђени на додели награда спортским надама у Скупштини Града

У сали Скупштине Града организован је пријем за добитнике награде “Спортске наде Града Врања“ у 2023. години. Присутне је су поздравили председница Скупштине града Зорица Јовић и градски већник Ненад Ђорђевић.

На свечаности је додељена 31 награда у различитим спортским дисциплинама у појединачној и екипној конкуренцији. Ви, као најмлађи спортисти, заслужујете посебну пажњу јер сте будућност овог града и поносни смо на вас, рекла је на свечаности председница Скупштине. 

-Представници сте својих клубова и свог спорта, али и представници Града. Сви заједно градимо једну спортску заједницу, која је поред образовања и културе, битан ресор за развој града. Врању је од 2016. године спорт посебно битан, а сигурна сам да ће тако бити и у будућем периоду. Вама , драга децо, желим још пуно успеха и добрих резултата, истакла је Зорица Јовић.

-Ове године смо церемонију доделе награда спортским надама Града издвојили као посебан догађај, јер желимо да истакнемо колико се поносимо вама и колико нам значи што сте данас у оволиком броју овде. Град Врање је јасно дефинисао стратегију у области спорта. Развој школског и рекреативног спорта, подршка спортским клубовима и професионалним достигнућима и стварање што бољих услова за несметано бављење спортом. Сматрамо да је правилан раст и развој, неговање здравих стилова живота, опредељеност за било какву физичку активност од најранијег детињства од суштинске важности. Ви сте напорно радили, тренирали, постигли добре резултате, а ваши тренери и ми смо све то пратили и ево нас пред лепим задатком да наградимо оне који су се у претходној години истакли успесима. Зато наставите да радите, тренирате и будите пре свега добри људи, а онда и спортисти, рекао је Ђорђевић.

Своје утиске пренели су и талентовани млади спортисти, који нису крили задовољство и срећу због признања која су им уручена. 

На свечаности је уручена и награда за најбољи спортски колектив у разредној настави ОШ ,,Бранко Радичевић“, као и Специјална спортска признања за промоцију школског спорта ОШ ,,Светозар Марковић“ и наставници Весни Ђуричек. Посебна награда за резултате припала је каратисти Павлу Цветковићу.

Please follow and like us:
Друштво Спорт