Додељени уговори о грантовима за 10 предузетника са територије Града Врања

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић  данас је у сали Начелства потписао уговоре о додели грантова у виду опреме и средстaва за рад са 10 одабраних корисника пројекта ,,Развој пословних идеја-једнака шанса за све“.

 Градоначелник је честитао  добитницима и подсетио на почетaк рeализације овог важног пројекта.

-Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања 2022. године расписало је Jавни позив за доделу бесповратних средстава за спровођење иновативних решења у области локалне политике запошљавања. У Локалном акционом плану Града Врања већ три године постоји мера које се односи на самозапошљавање, а нама је био циљ да људима који већ имају занат и своју производњу омогућимо да буду видљиви и да  их подстакнемо да покрену своју производњу, набаве опрему и развијају предузетнички дух. Аплицирањем у пројекту Град Врање добио је средства у износу од 57 хиљада евра, од тога 46.770 евра је обезбеђено од стране Министарства за рад, а 10.262 евра је учешће Града.

Данас се потписују уговори са 10 лица о додели грантова у виду опреме, вредности од по 300.000 динара. Након покретања пословних активности, биће спроведен мониторинг у трајању од годину дана, као и обука. Свим добитницама желим пуно успеха у даљем раду и наглашавам да је веома важно је да овај пројекат буде одржив и након годину дана, и да своје пословне активности и идеје стално надограђујете, рекао је градоначелник.

-Ово је први пут да Град у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална  питања спроводи овакав Јавни позив и изузетно смо задовољни реализацијом, одзивом ових младих људи. Надамо се да ћемо у будућности имати сличне конкурсе, да подстакнемо предузетнички дух и да што више младих људи реализује своје идеје, остане у Врању и шири послове, речи су већника за привреду, економију и предузетништво, Небојше Зупанчића.

Десеторо наших младих суграђана добило је грантове у виду опреме. О томе колико им значи подршка и помоћ града, али и државе, говорили су сами.

– Први пут конкуришем на нивоу Града, то је једна одскочна даска за даљи развој посла. Велика је помоћ за почетак неког бизниса, код мене је у питању козметика – шминкање и трајна шминка. Значиће ми пуно опрема коју нисам имала, каже Милица Трујић.

-Мени је задовољство што се налазим у друштву младих предузетника који су на самом почетку. Овакви подстицаји за почетак посла много значе. Први пут сам аплицирао и веома сам задовољан, каже Драган Дејановић.

Најбољи резултат данашњег потписивања уговора био би да следеће године ови млади предузетници имају и своје запослене, чуло се на скупу.

Please follow and like us:
Друштво Економија