Доста посла за запослене у пословници АМСС у зимским условима

Пословница АМСС у Врању

Апел за апелом, стиже свакодневно од свих који су задужени за безбедност на путу. И поред тога саобраћајне незгоде се дешавају и људи страдају. Оно што препоручују из пословнице Ауто мото Савеза Србије у Врању је провера возила и већа одговорност возача.

Доста посла је било у протеклом периоду за запослене у пословници Ауто мото савеза Србије у Врању, због лошег времена, био је повећан и број саобраћајних незгода. Међутим, нису само временски услови узрок незгода.

-Највећи проблем је опрема, а она чува главу.  Проблем су пнеуматици. У 90 посто случајева возачи не стављају зимске гуме, а проблем је и брзина кретања. Можда у 100 посто случајева немају ланце, опрема је половична. Апелујемо на њих и када дођу на технички преглед таква возила искључујемо из саобраћаја – каже Предраг Антић, директор пословнице АМСС у Врању.

Саобраћајне незгоде на ауто путу су веома ретке. Током протекле године, догодила се само једна тежа, али их, нажалост, има доста на регионалним путевима.

-У последње време највише удеса има са пољопривредним машинама, тракторима, приколицама, које су неосветљене, немају опрему, нерегистроване су, а крећу се путевима и то је велика опасност.  Апелујемо, овде имамо полигон у Врању да дођу да провере возило – каже Антић.

У лошим временским условима највише позива пословници у Врању стиже из брдско планинских предела и они излазе на терен, 24 часа дневно.  И поред тога што се возе последњих година новија возила, ипак је провера неопходна.

-Ми апелујемо и позивамо све возаче и чланове да дођу, да провере возило, нарочито кочнице, пре посласка на пут. За чланове Ауто мото савеза Србије је бесплатно. Имамо сада и полигон за радне машине, за квадове, који су велика опасност, нерегистровани, возе се по њивама и брдима. Има доста незгога- истиче директор.

Највише проблема на регионалним путевима је на деоници од Нерадовца према Давидовцу и према Власу, нарочито у зимским условима.  Ипак, свуда стигну, јер како кажу,  нема одустајања. Препорука је да се сви информишу о помоћи и подршци коју АМСС пружа на путу и да користе њихове погодности.

Please follow and like us:
Друштво