Др Ђорђевић: Породиља преминула услед компликација приликом порођаја

Здравствени Центар Врање

Породиља 1987. годиште из околине Прешева преминула је у породилишту у Здравственом центру Врање, потврђено  је РТВ-у у Вишем јавном тужилаштву. Више јавно тужилаштво наложило је полицији да изврши проверу и прикупи све доказе везане за смрт породиље. Очекује се налаз судске медицине, где је затражена обдукција од стране клиничког обдуцента Здравственог центра у Врању. Рад Вишег јавног тужилаштва и полиције на расветљавању свих догађаја у вези са овим случајем је у току.

Директор Здравственог центра у Врању, Саша Ђорђевић рекао је да је до смрти породиље и мајке четворо деце дошло услед компликација приликом порођаја. Непосредно након порођаја јавиле су се компликације на кардиоваскуларном и респираторном систему. Породиља је смештена одмах у јединицу интензивне неге и нажалост, дошло је до смртног исхода – каже др Саша Ђорђевић.

Др Саша Ђорђевић директор ЗЦ Врање

Како истиче, по протоколу, одмах је обавештено Министарство здравља. Формирали смо комисију за унутрашњу контролу и проверу квалитета рада. Министарство је именовало здравственог инспектора, који је обавио ванредни назор тако да смо све оно што је требало да се предузме везано за овај случај, урадили по протоколу Министарства здравља – каже др Ђорђевић. 

Чекамо резултате судске медицине, који би требало да стигну до краја недеље, по најави Института за судску медицину – изјавио је др Ђорђевић.

Please follow and like us:
Здравље Хроника