Др Слободан Миленковић о посети председника Србије Александра Вучића

Др Слободан Миленковић председник Привременог органа Града Врања

Др Слободан Миленковић председник Привременог органа града Врања изразио је задовољство због посете председника Александра Вучића Врању и обиласка радова на реконструкцији Опште болнице Здравственог центра. Он је изјавио да ће по уговору из 2020. године који је потписан са извођачем радова, бити завршена реконструкција Породилишта, а по речима председника Вучића биће одобрена средства и за реконструкцију Дечјег одељења.

Председник Вучић је обишао Породилиште, односно Гинеколошко – акушерско одељење врањске болнице, а ја сам срећан, задовољан али и поносан што се реконструкција Болнице полако приводи крају и што је председник задовољан како сада све то изгледа и што ће Врање имати најсавременију болницу, реконструисану по највишим светским стандардима, додао је Миленковић.

Председник је најавио и највећу немачку инвестицију до сада у Врању, нову болницу у Кикинди и Лозници, као и обнову две школе у Бујановцу, као и једну у Лучанима, коју похађају готово само албанска деца.

-Битно нам је да је Врање сада у фокусу што се тиче инвестиција, и могли смо да чујемо да је то Гринфилд инвестиција, значи изградња потпуно нове фабрике, на новом простору и оног тренутка када председник изађе у јавност са конкретном информацијом, сви ћемо бити срећни и задовољни, и надам се да ће ти преговори уследити врло брзо.

-Важно је да ће и даље да се улаже у јавне објекте што се тиче нашег града. Увек смо стављали у листу приоритета и реконструкцију школа, пре свега “Доситеј Обрадовић“, а чули смо од министра Благојевића и “Радоје Домановић“. Такође настављамо израду пројектно – техничке документације. Могу са задовољством да кажем да смо то интензивно радили да бисмо имали припремљене пројекте за реализацију. Ми имамо много спремних пројекта и настављамо даље. Те капиталне пројекте ми из локалног буџета не можемо да финансирамо, већ ће то моћи само из буџета државе Србије.

Председник показује да се подједнако брине о свим деловима Србије и да се подједнако развијају. Чули смо да постоји шанса да дође и током маја, не само да отвори Породилиште, већ и да буде ту око потписивања уговора са тим потенцијалним инвеститором, што је јако битно и значајно.  Ја сам јако поносан на све ово што смо сада видели и што је у најави.

Врање може да се поноси оваквом болницом какву сада има и ми настављамо да се трудимо да обезбедимо што боље услове за живот у нашем граду, заједно са нашим председником и уз његову подршку.

Please follow and like us:
Друштво