Други дијалог младих са градоначелником

У Врању је јуче одржан други ,,Дијалог младих са градоначелником“. Реч је о догађају који се други пут организује у нашем граду, али први пут у организацији Удружења младих ,,Наш свет, наша правила“ у сарадњи са Канцеларијом за младе Града Врања.

Др Слободан Миленковић, заменица Зорица Јовић,  градски већник за буџет и финансије Бојан Костић,  градски већник за омладину и спорт Ненад Ђорђевић и координатор КЗМ Лука Трајковић учествовали су у дијалогу са младима.  Градоначелник Миленковић изразио је задовољство што је још једном имао прилику да се сусретне са младим суграђанима и рекао да је веома поносан јер су након прошлог дијалога са младима успели да реализују неке од предлога, пре свега да формирају Локалну мрежу за борбу против вршњачког насиља.

-Прошле године крајем новембра имали смо први дијалог младих са градоначелником, ево сада и други. На овом дијалогу је било 12 младих и били су подељени у три групе. Прва група је причала о омладинској политици, друга група је причала о безбедности и здрављу младих и трећа је причала о теми запошљавања, речи су Луке Трајковића координатора Канцеларије за младе.

-Са претходног дијалога је доста ствари урађено, дошло је до формирања Локалне мреже за борбу и превенцију против вршњачког насиља, што показује спремност Локалне самоуправе да на плански и системски начин решава проблеме младих. Дошло је и до покривања терена за тенис и сада имамо најмодернији балонски теренски терен у Србији и ради се увелико на конкурисању за Омладински центар, истакао је Трајковић.

Циљ дијалога је да млади у директном разговору са градоначелником и доносиоцима одлука изразе своја размишљања, своје проблеме и могућа решења тих проблема, како би заједнички допринели да се положај младих у Врању побољша.

Please follow and like us:
Друштво