Други конкурсни рок на Педагошком факултету

Педагошки факултет у Врању организује други конкурсни рок за упис нове генерације студената у оквиру школске 2023/2024. године. Право на упис имају сви кандидати који су завршили средње образовање у четворогодишњем трајању.

Будуће бруцоше чекају три студијска програма на Педагошком факултету и то: основне академске студије за образовање учитеља, основне академске студије за образовање васпитача и интегрисане академске студије за образовање мастер професора технике и информатике.

-Пријемни испит се реализује из два дела, он ће се обавити 6. септембра, након пријаве кандидата која ће бити од 31. августа до 2. септембра. Са почетком у 9 сати, почиње провера склоности и способности и то студенти углавном знају и постоје информације на сајту факултета. Ради се о провери говорних, музичких и физичких способности, истакао је Синиша Стојановић продекан Педагошког факултета.

Након првог дела пријемног испита, за учитеље и васпитаче истог дана почиње и полагање из српског језика и књижевности. Полагање теста траје 90 минута. Са почетком у 12 сати, полагаће се и тест из опште информисаности.

-Трећи смер технике и информатике, односно мастер технике и информатике, нема полагање овог првог дела теста, који се тиче провере технике склоности и способности. Они имају тест из математике или информатике, последњих година студенти се углавном опредељују за тест из информатике, јер су им ти садржаји вероватно ближи и могу рећи да остварују већи број бодова, што им касније омогућује бољу позицију на коначној ранг листи и након тога и они полажу тест опште информисаности, објашњава професор Стојановић.

Прелиминарни резултати биће објављени 7. септембра, а 8. септембра студенти могу да траже на увид своје тестове уколико нису задовољни резултатима. Упис ће се реализовати 14. и 15. септембра. Подсећамо, Педагошки факултет донео је одлуку да школарина за све новоуписане студенте у оквиру школске 2023/2024. године буде бесплатна.

Образовање