Друштво онколошких пацијената обележиће годишњицу смрти др Вукашина Антића

Друштво онколошких пацијената ће пригодним програмом обележити трогодишњицу смрти доктора Вукашина Антића, познатог хирурга из Врања. Програм је планиран за 1. април у 17:30 у Галерији Народног музеја.

Кроз мултимедијалне садржаје и предавања биће освежена успомена на врањског хирурга, доктора Вукашина Антића. Програм је планиран на дан када се навршавају три године од када је преминуо у Клиничком центру у Нишу. Друштво онколошких пацијената одлучило је да му на овај начин ода признање за све што је урадио у својој лекарској каријери.

-Доктор Вукашин Антић је много заслужан што се тиче Друштва онколошких пацијената. Заправо, он је пре 20 година основао то друштво 2003. године и из разноразних разлога друштво је периодично радило и није радило. Од 2021. је обновљено и сада радимо пуном паром, и то највише на промовисању превентивних прегледа, каже Љиљана Станковић, чланица Друштва.

Његову лекарску каријеру обележила је борба против рака дојке, за шта се специјализовао у Паризу.  Пацијенти, пријатељи и колеге памте га као врхунског хирурга и великог човека који је спасио много живота.

-Он је целог себе давао, што се тиче, нарочито карцинома дојке и можда је  у свему томе запоставио и себе. Онда када је умро, 1. априла 2020. било је ванредно стање и њему никаква част није одата, те је Друштво онколошких пацијената, које му је изузетно захвално и изузетно га поштује, одлучило да на трогодишњи помен одржи својеврсни омаж доктору, дакле 1. априла у 17:30 у Галерији Народног музеја, најављује Станковићева.

У част доктора говориће наша саговорница Љиљана Станковић, његов колега др Игор Стојановић, који му је углавном асистирао на операцијама, педијатар и породични пријатељ др Данијела Велинов, проф. др Сунчица Денић и рођак Видан Богдановић из Београда, а биће и низа изненађења, које организатори не желе да унапред открију.

Please follow and like us:
Друштво Здравље