Дружење са Данијелом Квас

Данијела Квас

Културно образовни центар организовао је занимљиво дружење са Данијелом Квас професорком српског језика и књижевности и писца за децу. Књижевно вече посвећено њеном стваралаштву одржано је у Камерној сали Позоришта „Бора Станковић“.  

 Шира јавност Данијелу Квас је упознала током пандемије када је држала телевизијске часове за ученике петог и шестог разреда. Она је на књижевној вечери која је одржана синоћ поручила да су је књиге довеле у Врање и да се пријатно осећа у граду Боре Станковића.

– Начин на који ја деци представљам књиге је посебан, зато што, пре свега, књига мора бити лепа. Осим тога што су песме духовите, васпитне и на неки начин метрички занимљиве оне су деци представљене кроз те дивне илустрације које су такође духовите – рекла је Данијела.

– Центар је препознао значај деловања ове списатељице, како у писању поезије за децу тако и у радионичарском раду са децом на теме превенције вршњачког насиља и побољшања, оснаживања рецитатора и уопште јавног наступа – рекла је Ана Митић из Културно образовног центрa, која је била модератор књижевне вечери.

 Данијела наглашава да су песме из њених збирки освојиле више од двадесет места на такмичењима у рецитовању у Србији. Објавила је три збирке песама за децу „Читанка за рецитаторе“, „Рецитанка“ и „Ето (рецитујмо)“.

Please follow and like us:
Култура