Дружење са књижевницом Горданом Малетић

Гордана Малетић са школарцима и предшколцима

Школарци Доситејеве школе и деца предшколског узраста данас су се, у оквиру интерактивних радионица које се организују у склопу Светосавске недеље, дружили са књижевницом Горданом Малетић.

Јединствена прилика за размену емоција и лепе писане речи са децом. Традиционални интерактивни сусрети и ове године одржани су у сеоским и градским школама, а гошће Светосавске недеље биле су Весна Алексић и Гордана Малетић. Данас смо посетили школу “Доситеј Обрадовић“ где је радионицу држала управо Гордана Малетић.

-Деца спонтано постављају нека питања у вези са писањем, књижевношћу, нашом личношћу… Пре свега, писац је ту онај који представи своје дело у некој мери и, не само што се то њима допада, већ постављају суштинска питања из којих се види да су они то разумели, каже књижевница Гордана Малетић.

Деца су радо учествовала у радионици, постављала питања и интересовала се за стваралаштво књижевнице.

Школарци кажу да им је било занимљиво, а овакав утисак не изостаје ни код предшколаца.

Предшколци који су територијално најближи школама у којима су одржаване радионице у среду и четвртак, такође су узели учешће у овим сусретима.

-Довели смо децу и мислим да је врло значајно што су овде били и са мало старијом децом, али и имали јединствену прилику да чују књижевницу, каже Снежана Златановић, васпитачица вртића “Звончица“.

Гордана Малетић и Весна Алексић у два дана обишле су све градске школе, као и одељења у Ратају, Тибужду, Вртогошу, Власу, Корбевцу и Врањској Бањи.

Please follow and like us:
Друштво Култура