Државни секретар Антић на обележавању Дана бораца Републике Српске и 220. годишњице од подизања Првог српског устанка

Антић на обележавању Дана бораца у Републици Српској

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић присуствовао је у име министра Николе Селаковића обележавању 220. годишњице од подизања Првог српског устанка у манастиру Успења Пресвете Богородице у Добруну и централној церемонији обележавања Дана бораца Републике Српске у Вишеграду.

„Као што су Карађорђеви устаници 1804. подигли оружани устанак, сломили османске ропске ланце и поставили темеље за изградњу модерне српске државе, тако су и српски борци у Одбрамбено-отаџбинском рату одбранили Српску Републику која је створена у миру, 9. јануара 1992. године, као одговор на политику деконституционализације Срба у БиХ“ – рекао је државни секретар.

Обележавање Дана бораца Републике Српске у Вишеграду

Антић је нагласио да је обавеза млађих генерација Срба да поштују српске ратнике који су им обезбедили живот у слободи и да негују сећање на пале борце чијом је крвљу и костима одбрањена Република Српска. Према његовим речима стварање Републике Српске једна је од највећих српских победа у ХХ столећу.

Церемонију обележавања 220. годишњице од подизања Првог српског устанка у Добруну и Дана бораца Републике Српске у Вишеграду предводио је премијер Републике Српске Радован Вишковић, а присуствовао је и министар рада и борачко-инвалидске заштите Р. Српске Данијел Егић.

Please follow and like us:
Друштво