Државни секретар Дејан Антић уручио борачке легитимације у Врању

Антић уручује борачке легитимације

У Спортској хали уручено је 480 борачких легитимација лицима која су добила статус борца до краја 2023. године.

Легитимације је уручио државни секретр у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Дејан Антић.

Уручивање легитимација

Он се обратио окупљеним борцима истакавши да је Врање град јунака и град хероја.

-Држава је омогућила свима вама који сте добили борачки статус да будете носиоци борачких легитимација. На територији града Врања регистровано је 1918 бораца, преко 150 ратних војних инвалида и 47 палих бораца. Ви сте пример млађим генерацијама како се воли наша земља, ви сте пример честитости, хероизма и патриотизма. Хвала ва што сте се одазвали у оволиком броју и хвала вам што волите Србију, истакао је државни секретар Дејан Антић.

Поповић, Антић, Станковић и Стаменковић

Присутнима се обратио и градски већник Никола Поповић.

-Држава и локална самоуправа предузимају све потребне мере и активности,  како би борци имали бенефите које им припадају по заслугама, а данашњи догађај је управо доказ за то. Град Врање подржава ову акцију, а помоћ и подршка неће изостати ни у наредном периоду. Поносни смо на вас борце и дужни смо да вама, нашим херојима омогућимо погодности, које ће допринети бољем и квалитетнијем животу и због  тога ћемо и у будућности настојати да реализујемо пројекте који ће  унапредити ваш статус, рекао је Поповић.

Борци са територије Града Врања

Борце је поздравио и саветник градоначелника Мирољуб Станковић, истичући да је Министарство обезбедило бројне погодности за кориснике борачких картица. ,

-Попусти важе за узимање и враћање кредита, трговину, рехабилитацију у бањским лечилиштима, сервисирање и техничке прегледе аутомобила. Држава је размишљала на вас, јер сте ви онда када је требало размишљали о држави и зато вам хвала, рекао је Станковић. Догађају је присуствовао и Саша Стаменковић, члан Градског већа.

Подела борачких легитимација организована је на иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Please follow and like us:
Друштво