Две награде за соло певање Музичкој школи „Стеван Мокрањац“

Наставница соло певања Марија Ђорђевић са награђеним ученицама Саром и Маријаном

На Међународном такмичењу младих талената „Мита Топаловић“ које се традиционално одржава по 14. пут у Панчеву, ученице Музичке школе „Стеван Мокрањац“, Маријана Стошић и Сара Младеновић освојиле су запажене резултате, у соло певању. Такмичење је окупило око 300 учесника, из Србије и региона. Посетили смо Музичку школу, како би смо у разговору са њима сазнали утиске самог такмичења.

Музичка школа „Стеван Мокрањац“ изнедрила је многе талентоване генерације. Својим успесима нижу бројне награде на разноразним такмичењима. Овога пута награда је стигла у дисциплини соло певања, са Међународног такмичења за младе таленте „Мита Топаловић, који се традиционално одржава већ 14.годину, у Панчеву.

Најбољи ученици музичких школа не само Србије, већ и Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе, учествовали су на такмичењу. У јакој конкуренцији најталентованијих, Маријана и Сара, ученице соло певања, из класе наставнице Марије Ђорђевић, својим предивним гласом освојиле су друго и треће место.

Маријана Стошић је ученица 3.разреда. Како нам је рекла интересовање за соло певање је показивала још од малена због чега је и уписала Музичку школу како би неговала свој таленат. Ово јој је прво такмичење на којем је учествовала.

Маријана Стошић

Веома сам поносна, за мене ова награда пуно значи. Дала ми је ветар у леђа. Нисам очекивала награду, само сам желела да задовољим своја очекивања, јер знам колико сам радила и трудила се, каже Марија.

Другонаграђена Сара Младеновић похађа четврти разред соло певања. Свој таленат за музику показивала је још од малих ногу. Награда је дошла неочекивано, али сасвим заслужено.

-Јако сам задовољна што сам освојила друго место. Јесам очекивала неку награду, али и да нисам освојила мени је било задовољство да учествујем, објашњава Сара.

Сара Младеновић

Према речима наставнице соло певања, Марије Ђорђевић, која је умногоме заслужна за успех својих талентованих ученика у јакој конкуренцији, посебно јој је драго што су се деца добро држала и показала своје гласовне способности.

– Ово је њихово прво такмичење, оне се до сада нису такмичиле. Ја сам јако задовољна и поносна на њих. До скоро је то такмичење било где смо сви ми професори били у жирију. Ове године је био трочлан жири. Била је јака конкуренција што се кандидата тиче у њиховој категорији, додаје професорка.

Ове талентоване ученице настављају вредно да раде јер их већ 16. априла очекује Републичке такмичење соло певања у Београду.

Please follow and like us:
Друштво Култура