Електронски упис у врањске вртиће актуелан током целе године

Наташа Стаменковић, координаторка Комисије за пријем

Почели су конкурси за пријаву деце у предшколске установе широм Србије за школску 2024/2025. годину и то електронским путем на порталу е-Управа, изјавила је недавно помоћница директора Канцеларије за ИТ и е-Управу Биљана Марић. Што се тиче Врања, пријава електронским путем траје целе године, истичу надлежни.

Родитељи своје малишане могу пријављивати за упис у врањске вртиће путем портала е-Управа целе године, сваког дана, а то могу урадити и директно у вртићу.

-Оно што треба рећи је да се мало створила забуна у јавности око тог електронског уписа. Он постоји већ неко време, то је једна ствар, друга ствар Предшколска установа и Град Врање су у причи да је нама електронски упис отворен све време, током целе године, као и пријем документације класичним путем, доношењем документације у Предшколску установу у просторије Комисије за пријем и попуњавањем захтева и доношењем додатне документације. Током целе године је електронски упис актуелан, а посебно је то појачан у време конкурса. То је сада у многим установама, а код нас је конкурс у мају за упис деце за нову 2024/25. годину, наглашава Наташа Стаменковић, сарадница у ПУ и координаторка Комисије за пријем.

Деца се и периодично уписују, док се маја прави пресек и чине напори да се сагледају сва она деца која до тада нису примљена у неки од вртића Предшколске установе.

-У складу са нашим могућностима и бројем деце по васпитним групама вршимо једном месечно преглед броја деце и додатни пријем, а у конкурсу у мају расписујемо конкурс за нову радну годину и сва деца која нису примљена до тог тренутка а поднела су захтев, било електронски, било директно, улазе у причу пријема за нову радну годину. У јуну буду спискови и у току лета склапају се уговори, појашњава Стаменковић.

У Врању тренутно има десет вртића, али и поред тога има деце на чекању, додаје наша саговорница.

Please follow and like us:
Друштво е-Грађанин