Енергетска ефикасност у реконструисаним вртићима

Уз подршку локалне самоуправе и Министарства рударства и енергетике, на територији нашег града у протеклом периоду реконструисана су три вртића. Гошћа Јутарњег програма Радио телевизије Врање била је Лидија Петковић, директорка Предшколске установе „Наше дете“, која је говорила о подршци Града када је побољшање услова рада и боравка у предшколским установама у питању.

Колики је значај предшколства битан у прилог говори и сама реализација пројекта енергетске ефикасности предшколских установа у нашем граду и округу. Локална самоуправа је препознала колико је предшколско доба битно за све и том приликом уз помоћ Министарства рударства и енергетике, реконструисани су вртићи Пчелица и Дечја радост, као и вртић Бамби у Врањској Бањи, рекла је директорка ове Предшколске установе Лидија Петковић.

-Нове и старе просторије, нови и стари објекти не могу да се упореде, сада су много другачији и визуелно. Првенствено је за децу много боље, за родитеље и за нас запослене. Деци је топлије, а што је топлије онда је и конфорније. Тада се боље осећају, боље се крећу, то је њихова средина за учење, за развој. Родитељи су задовољни, безбрижно остављају своју децу у топли дом јер је вртић њихов други дом. За запослене је такође значајно јер раде у светлијем и топлијем окружењу, визуелно лепшем, истакла је директорка Петковић.

Директорка предшколске установе није крила задовољство када је упитању не само сарадња са родитељима, која је по њеним речима неопходна за квалитетан рад овакве установе, већ и на сарадњи са Локалном самоуправом, која у годинама за нама чини много за обнову постојећих и изрградњу нових вртића.

-Захваљујем се овом приликом руководству Града Врања и Министарству рударства и енергетике јер је то пројекат енергетске ефикасности. У протеклом периоду реновирано је и реконструисано три објекта, вртић у Врањској Бањи „Бамби“, вртић „Дечја радост“ и вртић „Пчелица“ који је од септембра месеца ппосле реконструкције почео да ради, објашњава Лидија Петковић, директорка ПУ „Наше дете“.

У Предшколској установи бораве деца од 11 месеци до 6 година старости, зато је узајамна сарадња родитеља и васпитача веома битна и значајна. Директорка Петковић истиче да се с поносом може похвалити том сарадњом и додаје да су родитељи у потпуности укључени у рад установе.

Please follow and like us:
Друштво