Епархија даривала вишедетне породице пред Васкрс

Традиција даривања верника пред Васкрс није изостала ни ове године. Православна епархија врањска упутила је помоћ онима којима је она најпотребнија.

Седамнаест вишедетних породица, породица самохраних родитеља и оних лошијег материјалног стања добило је симболичне пакете и потврде у вредности од седам хиљада динара за куповину робе у Леон маркету. Дарове је уручио епископ врањски Пахомије.

-Желим да вам честитам васкршње празнике, да васкрсли Господ буде на помоћи, да вам да свако добро од Господа, превасходно ону радост коју су хришћани имали увек у цркви Божијој, без обзира у ком стању и статусу се налазили. Хришћани треба увек да имају радост, јер је Господ својим следбеницима оставио тај мир и ту радост и он је обећао да ће увек бити са нама, без обзира у којим околностима, приликама или неприликама се налазили. Ми желимо ту васкршњу радост да поделимо са вама, да вас Господ благослови, да да свако добро и да, наравно, и ваша деца која, ако Бог да, кад узрасту, буду добри хришћани и да се труде кроз живот да сведоче науку коју је Бог донео роду људскоме, а то је о царству небеском и вечноме животу, поручио је епископ врањски Пахомије.

Ово је традиционална акција коју пред Васкрс заједнички реализују Свеправославно друштво Преподобни Јустин ћелијски и врањски и Коло српских сестара Преподобна Анастасија. Помоћ је дељена на предлог вероучитеља, а у складу са прикупљеним новчаним средствима за ове намене у претходном периоду. Они који су добили помоћ кажу да ће им доста значити при куповини намирница за васкршњу трпезу.

-Имам шесторо деци и ово нам доста значи. Хвала свима који су учествовали, каже Љиљана Алексић.

У акцију прикупљања новчаних средстава за помоћ учествовао је верни народ епархије, појединци и фирме.

Please follow and like us:
Друштво