ЕПС: Ко није добио новембарски рачун може добити попуст ако плати износ из октобра

Домаћинства која нису добила новембарски рачун за електричну енергију на кућну адресу могу остварити право на попуст за редовно плаћање ако до 30. децембра уплате исти износ који је био на рачуну за октобар 2023, саопштио је данас ЕПС.

Како је наведено, Електропривреда Србије на овај начин жели да изађе у сусрет редовним платишама, пошто је због хакерског напада достава преосталих рачуна за новембар изузетно отежана.

Из безбедносних разлога и даље су ван функције портал „Увид у рачун“, као и уплате на шалтерима ЕПС-а.

Због безбедносних процедура није могуће ни подношење приговора и рекламација, али ће сви приговори примљени по успостављању система бити третирани као благовремени и решени у најкраћем могућем року.

Како је наведено, сви ИТ системи ЕПС-а постепено се оправљају од сајбер напада, а приоритети су заштита система и безбедност података.

Подсећања ради, цена ставки које се односе на енергију су кориговане за 9,8 одсто, али је просечан рачун, који у себи садржи и друге ставке, увећан за осам процената.

ЕПС обрачунава попусте за рационалну потрошњу у износу од 20 до 40 одсто за домаћинстава која утроше мање електричне енергије него у истом месецу прошле или претпрошле године.

Please follow and like us:
Друштво