Фестивал “Врањска градска песма“ одржаће се пети пут

У оквиру Врањског културног лета и ове године биће одржан Фестивал „Врањска градска песма“.

У Врању ће традиционално по  5. пут  бити одржан Фестивал „Врањска градска песма“ са још богатијим програмом у односу на прошлу годину, рекла је за нашу медијску кућу директорка КОЦ-а Изабела Савић.

– Фестивал „Врањска градска песма ове године традиционално организујемо по 5.пут као део нематеријалног културног наслеђа и налази се у националном регистру етнографског музеја у Београду. Датум је установљен поводом 50. година од смрти Стане Аврамовић Караминге чувене песмопојке, али и поводом  100. година  од настанка песме Димитријо сине Митре, рекла је за нашу медијску кућу Изабела Савић директорка КОЦ-а.

Програм ће ове године бити веома богат и разноврстан како би публика осетила дух Врањског мелоса.

– Учесници ће на овогодишњем фестивалу бити еминентни вокални солисти. Првог дана фестивала наступиће Душан Свилар,Јасна Кочијашевић, Чеда Марковић, Давор Јовановић, Валентина Раденковић. Бранимир Стошић каце, и Ивана Тасић. Друго вече је посвећено је посвећено преминулом Слободану Јовановићу цобију а наступиће Ивана Тасић, Бранислав Стошић каце, Тијана Вучковић,Срђан Пешић, Огњен Чворовић, Велина Стаменковић, као и најмлађи учесник Милан Митић, поручује Јасмина Вељковић., уредница културног програма КОЦ-а.

Фестивал ће трајати 2. дана 7. и 8. јуна са почетком од 20. часова

Please follow and like us:
Култура