Футсал у Врању: Србија-Украјина

Футсал репрезентација Србије данас у Спортској хали у нашем граду игра против Украјине. Ово је можда и најважнији меч на путу до пласмана на Првенство света у Узбекистану. Србија се после два кола елит рунде квалификација налази на челу групе, испред највећих ривала, селекција Украјине и Пољске, тако да исход дуела може да има велики утицај на коначни изглед табеле.

Утакмица почиње вечерас од 18 часова а улаз за све наше суграђане је бесплатан, и овакве утакмице на високом нивоу су важне за наш град и очекује се велика посећеност.

– Вечерас је веома битна утакмица за футсал репрезентацију Србије, као и за наш град, зато позивам навијаче да дођу што раније, могу да поведу са собом и децу. Очекујем да дамо пуну подршку репрезентативцима – каже Горан Јовић, тренер КМФ-а Врање.

Орлови се већ три дана припремају у Врању, за утакмицу која почиње вечерас и кажу да су играчи спремни и надају се победи.

– Играчи су спремни за данашњу утакмицу, радили су напорно у претходном периоду, били смо без повреда. То је врло значајно у овом моменту јер нас чека најзначајнија утакмица у квалификацијама за светско првенство – каже Алекса Антонић, тренер и члан стручног штаба репрезентације.

– Атмосфера у тиму је одлична, играчи су спремни за утакмицу и свесни су улога које носи вечерашња утакмица. Нисмо први пут у Врању, пре пар година смо играли квалификације за европско првенство против Македоније, заиста је публика била одлична и користим ову прилику да у што већем броју дођу – каже Милош Симић капитен репрезентације.

– Нисмо први пут у Врању, знамо шта нас очекује, били смо задовољни и претходног пута, то је главни разлог зашто смо овде. Након ове утакмице идемо на реванш меч са Украјином у Мађарској. Након тога имамо још две утакмице које нас чекају у децембру, али ово ће бити одскочна даска за све даље. Част нам је што смо у Врању и очекујемо пуне трибине – каже Марија Армуш, тим менаџер репрезентације.

Украјина је добар ривал, али наши репрезентативци кажу да су спремни и не крију да им је публика важан адут на путу до победе.

Please follow and like us:
Спорт