Гашић обишао базу Жандармерије у Алексинцу

Гашић у Алексинцу

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић и командант Жандармерије Саша Косовић данас су у бази Жандармерије у Алексинцу открили спомен-обележје погинулим и преминулим припадницима Одреда ове елитне јединице у Нишу, на које је министар, у пратњи команданта Жандармерије и помоћника директора полиције Дејана Луковића, положио и венац страдалим српским жандармима.

Министар Гашић је приликом откривања спомен-обележја за чије подизање су заслужни нишки одред Жандармерије и Синдикат српске полиције, истакао да је овај споменик доказ посвећености припадника ове јединице чувању успомене на колеге које су страдале штитећи безбедност земље.

Гашић открио спомен-обележје

„Страдали припадници били су часни и пожртвовани људи који су исказали несебичну љубав према својој земљи. Наша је дужност да их памтимо и поштујемо њихову жртву, а да будућим поколењима покажемо шта су храброст, јединство, посвећеност, оданост и солидарност и да их научимо да се тиме чува безбедност наше Србије, сигурност наших грађана и спокојно детињство наше деце“, рекао је министар Гашић и додао да Министарство унутрашњих послова не заборавља своје хероје и њихове породице којима ће увек пружати подршку.

„Хвала вам на свему ономе што сте као синдикат учинили, заједно са нишким одредом Жандармерије, да један овакав споменик постоји у нашој бази и молићу и све остале, локалне самоуправе и све остале одреде, да се са једнаком пажњом и пијететом одужимо нашим преминулим припадницима и у Београду, Новом Саду и Краљеву“, рекао је министар унутрашњих послова, који је данас у Алексинцу отворио Меморијални турнир у фудбалу „Хероји Жандармерије“, који се традиционално организује у част погинулих жандарма Министарства унутрашњих послова.

Министар је истакао да је одржавање оваквих манифестација још један од начина којим се са захвалношћу сећамо подвига и страдања припадника Жандармерије.

Please follow and like us:
Друштво