ГИК: Данас примопредаја изборног материјала

Новица Станисављевић, председник Градске изборне комисије

У просторијама Градске управе у Врању данас се обавља примопредаја бирачког материјала за предстојеће парламентарне, покрајинске и локалне изборе на територији града. Према речима председника Градске изборне комисије (ГИК) Новице Станисављевића, све изборне радње се одвијају по плану и у складу за законом.

Градска изборна комисија у Врању обавља последње припреме пред предстојеће парламентарне, покрајинске и локалне изборе који ће бити одржани у недељу, 17. децембра.

Примопредаја материјала између ГИК-а и представника бирачких одбора се одвија без сметњи, а матријал обухвата све документе потребне за изборни процес, рекао је за наш програм председник ГИК-а, Новица Станисављевић.

– Ту је све, почев од гласачких листића, Извода из бирачког списка, контролног листа, приручника за спровођења избора, ознака бирачког места и сав други потребан материјала који је достављен, како од стране РИК-а, тако и матњеријал који је обезбедила Градска изборна комисија за спровођење локалних избора.

За сада се све одвија по плану, примопредаја материјала је почела од 8 часова и траје све до 20 сати – рекао је Станисављевић.

Право гласа на територији Града Врања има 68.295 пунолетних грађана, који своје гласачко право могу да остваре на једном од 106 бирачких места, од којих је 85 у Врању, док је у Врањској Бањи 21 бирачко место.

На дан избора, 17. децембра, гласање почиње у 7 сати и траје до 20, када престаје и изборна тишина. Листићи за парламентарне изборе су боје кајсије, а за локалне у розе боји.

На гласачком листићу за локалне изборе налази се седам изборних листа, са 345 кандидата за 65 одборничких места у Скупштини града.

Уколико није добио позив, гласач своје право може да оствари стављањем на увид важеће личне исправе приликом изласка на биралиште.

Ток избора пратиће домаћи и инострани посматачи.

Please follow and like us:
ИЗБОРИ