Гимназијалци освојили три прва места  у певању

Награђени ученици са професорком

Ученици Гимназије „Бора Станковић“ у Врању освојили су прва три места у категоријама соло и  групног певања на Репубичком такмичењу у певању традиционалне песме које је одржано 19. маја у Београду. Гостујући у нашем Јутарњем програму испричали су нам своје утиске, али и отпевали нумере које су им донеле награду.

Награде су освојили: Николина Јаћимовић  у категорији соло певање. Прву групу чинили су  Милица Данев, Емилија Арсић, Маријана Стошић, Анастасија Васиљевић и Страхиња Пешић, док су у другој групи наступили ученици Браца Митровић, Чедомир Цветковић, Огњен Пауновић и Богдан Трајковић.

-Конкуренција је ове године била знатно већа. Мени је жао што због превоза ми морамо да наступимо раније и онда смо певали када су певали основци и они нису могли да чују своју конкуренцију. Конкуренција  је била велика, а ми смо стали раме уз раме са музичким школама и ово је заиста велики успех, наглашава професорка Анђелковић.  

-Ми смо извели нумеру „Зурли трештат на сред село“ на такмичењу у Београду у ОШ „ Лазар Саветић“. Утисци су сјајни, рекла нам је Милица Данев.

-Уз помоћ професорке и поред свих тих проба није било тешко да се изађе на крај са тим, рекао нам је Страхиња Пешић.

–  Први пут сам се такмичила у певању традиционалне песме. Ја сам заправо одушевљена и атмосфером и људима који су нас подржали. Публика је феноменално реаговала и добили смо позиве за наредне фестивале, који ће се одржати и верујем да смо јако леп утисак оставили, рекла нам је Емилија Арсић.

-Мени је било сјајно, утисци су дивни и баш ми је драго што смо одмах на првом појављивању освојили прву награду, поручује Маријана Стошић.

На питање да ли су ове песме знали и пре такмичења с обзиром да је реч о старим изворним песмама, награђени ученици су одговорили да их је са песмама упознла професорка.

–  Професорка нас  је упознала, ја их нисам знао, поручује Огњен Пауновић.

– Ни ја нисам знао за ову песму све док нисмо почели да је спремамо, рекао нам је Браца Митровић.

-Није било напорно јер смо ми вредно радили и савладали смо то на најбољи могући начин, додаје Чедомир Цветковић. 

– Било је тешко спремити нумеру којом сам се представила, али мислим да сам имала добар наступ, наглашава Николина Јаћимовић.

Њихова менторка професорка Весна Анђелковић наглашава да је ово било 29. такмичење камерне музике, инструменталиста и певача у оквиру кога  је и такмичење за традиционалну песму које се одржало по осми пут.

Please follow and like us:
Образовање