Горан Младеновић  новоименовани већник за инфраструктуру и комуналну делатност

Горан Младеновић већник за инфраструктуру и комуналну делатност

На првој седници Градског већа на предлог градоначелника Врања, др Слободана Миленковића, ресор инфраструктура и комунална делатност припала је Горану Младеновићу. Тим поводом смо новоименованог градског већника угостили и чули ексклузивне информације о инфраструктурним радовима на територији Града.

Новоименовани већник из ресора инфраструктура и комунална делатност Горан Младеновић долази из сфере економије. Био је члан бројних радних тела у јавним предузећима, установама и образовним институцијама. Дугогодишње радно искуство које је стекао током радне каријере довело га је на врло одговорну позицију градског већника .

-Морам да признам да ми је част и задовољство и надам се да свакоме прија таква функција и потрудићу се да максимално дам допринос и уложим себе у даљем раду, истакао је Младеновић.

Буџет града Врања за 2024. годину је усвојен, док комунални програм још увек није усвојен, речи су градског већника који додаје да ће усвајање комуналног програма бити на некој од наредних седница Скупштине града.

-Грађани треба да знају да је у прошлој години буџетом било предвиђено 784 милиона за комунални програм и да су још неки пројекти из 2023. године пренети и реализују се управо сада. Ради се на пројектовању и решавању имовинског стања, као и пројектно техничке документације. За 2024. годину у буџету је предвиђено нешто мање средстава у односу на претходну годину и то 640 милиона динара, наглашава градски већник за инфраструктуру и комуналну делатност.

Поред инфраструктуре која је обележила годину за нама, реконструкцијом или потпуном обновом многих улица, саобраћајница, вртића и школа, по речима већника Младеновића, наш град има чиме да се похвали и у наредном периоду.

-Од капиталних инвестиција ја морам да напоменем грађанима, да је то инвестиција у износу од 200 милиона динара и ради се о новом топловоду. То је пројекат од 200 милиона динара само за ову годину, време реализације је три године, а укупна његова вредност је у износу од 460 милиона динара. То подразумева да од нових котларница у дужини од три километра, буде урађено и оспособљено повезивање котларница на нову биомасу, речи су већника Младеновића.

Самим тим се долази до уштеде енергије у просеку од 20 одсто, док с друге стране утиче на очување екологије и животне средине.

-Оно што је битно и што бих волео да напоменем како би информисали грађане, а то је нешто што ће се веома брзо радити у граду. Потез који спаја улице Кнеза Милоша и Народног Хероја код ЈП „Паркинг сервис“ . Улица ће бити комплетно рехабилитована, радиће се комплетно скидање асфалта и пресвлачење улице и спојићемо Кнеза Милоша и Народног хероја, тачније крак код Хотела, додаје наш саговорник.

Још једна битна ствар је покоцкавање почетка улице Кнеза Милоша, тачније од Карађорђеве улице ка градској кући, по налогу градоначелника Врања, др Слободана Миленковића.

Please follow and like us:
Друштво