Град ће и наредне две године издвајати за мере запошљавања

Седница Градског већа

Шеснаестом седницом Градског већа, одржаној данас у Врању, председавао је градоначелник  др Слободан Миленковић.  Већници су   разматрали и  прихватили  Локални акциони план запошљавања Града за период од 2024. до 2026. године.

-Овим планом  предвиђено је спровођење  пет мера: стручна пракса, обука на захтев послодавца за назапослене, субвенција за запошљавање незапослених лица из категорије теже запошљивих, субвенција за самозапошљавање и јавни радови. У претходној години највеће интересовање изазавале су мере обука на захтев послодавца за назапослене и субвенција за самозапошљавање, истакла је Данијела Милосављевић, пиар већа.

Детаљне информације за све заинтересоване биће објављене на сајту Града. Чланови Градског већа прихватили су  Нацрт одлуке о измени и допуни одлуке о мањим монтажним објектима привременог карактера на територији града Врања.

-Измена се односи на то да ови послови прелазе у надлежност Урбанизма за развој и изградњу Града, а до сада је те послове обављао Град – додаје Милосављевићева. 

Прихваћен је и Предлог Комисије за доделу средстава из области друштвеног и хуманитарног рада у 2024. години, за шта је опредељено 17 милиона динара. Утврђен је  и Текст јавног конкурса за финансирање, суфинансирање пројеката цркава и верских заједница из буџета града Врања у 2024. години, са 2 милиона динара.  Усвојени су Предлози решења о образовању организационих одбора за реализацију фестивала ,,Врањска градска песма“ и ,, Дечји фестивал 2024.“ и  кутурно-туристичке манифестације ,,Врањско културно лето“.

Please follow and like us:
Друштво