Град помаже лечење три Врањанке

Градска Комисија за доделу средстава са наменског рачуна донела је одлуку о додели средстава потребних за лечење наших суграђанки Адријане, Снежане и Надице. За њихово лечење укупно је одобрено 600 хиљада динара.

За ове три Врањанке ових дана се организује низ хуманитарних акција, а финансијски ће помоћи и локална самоуправа, новцем са наменског рачуна за лечење. За Адријану ће бити уплаћено 300 хиљада динара јер је њен случај ургентан, док ће Снежана и Надица добити по 150 хиљада. Накнадно ће бити одобрена додатна средства, како би све три жене добиле једнаку помоћ.

Град дуги низ година несебично издваја средства за потребе лечења својих суграђана, подсећа градски већник за здравство и члан комисије за одобрење средстава, Александар Стајић. Висина одобрених средстава зависи од дијагнозе, тежине тока болести и потребне суме за лечење.

Процедура налаже да се захтев за помоћ упућује у Услужном центру Градске управе, заједно са потребном медицинском документацијом. Комисија за одобрење средстава заседа по потреби, а најмање два пута месечно.

– Ми заиста гледамо да испоштујемо нарочито те неке млађе људе са тежим дијагнозама, али дешава се да помогнемо и неком старијем човеку. Комисија је састављена од лекара, али гледамо и ту социјалну карту, односно колико је неко у могућности да финансира своје лечење. Све у свему, гледамо да свакоме изађемо у сусрет са одређеном сумом новца – каже Стајић.

Новац за наменски рачун за лечење се сваке године издваја из буџета, а последњих година та сума износи 5 милиона динара. Неколико последњих година, тим средствима се додаје и новац предвиђен за јавни дочек Нове године.

Међутим, забрињавајућа је чињеница да сваке године расте број захтева, нарочито младих људи и потребна новчана средства се накнадно обезбеђују ребалансом градског буџета. Нажалост, потребе су веће од могућности, па је свака новчана донација наменском рачуну добродошла.

– Желим да позовем Врањанце и све људе добре воље да уплате колико год су у могућности, јер нам је то проблематично. Видим да дају новац људима који сакупљају помоћ по граду, а врло ретко на наменски рачун. То су средства која се увек употребе на најисправнији могући начин – поручује Александар Стајић.

Сви који су у могућности, своје новчане донације могу да уплате на наменски рачун Градске управе 840-3878741-25.

Please follow and like us:
Друштво