Град Врање добија Јавни буџетски портал

Град Врање је у оквиру првог Јавног позива за доделу пакета подршке локалним самоуправама изабран за реализацију пакета подршке за унапређење планирања и буџетирања капиталних пројеката који је реализован током 2022. и 2023. године.

Поред тога изабран је и за додатну подршку тј. за израду буџетског портала која подразумева доделу хардверске опреме за подршку раду портала, као и инсталацију софтвера и обуку корисника и администратора портала.

Јавни буџетски портал (ЈБП) – представља систем електронског извештавања за Скупштину ЛС, грађане и остале заинтересоване стране у циљу њиховог информисања о процесу припреме и извршења локалног буџета. 

Реч је о платформи која омогућава члановима локалног парламента, грађанима и свим заинтересованим странама да прате припрему и извршење локалног буџета, пружајући информације о извршењу текућег буџета и припреми новог. Јавни буџетски портал, такође, комбинује буџетске информације са различитим алатима, вестима, анкетама.

Ова софтверска апликација, која има своју јавну презентацију на веб страници ЛС, почива на повезаности, увозу основних буџетских података из материјала које, иначе, припрема и/или контролише организациона јединица за финансије.

Стога данас у Врању бораве представници Сталне конференције градова и општина Мирјана Кнежевић Панајоту, саветница за планирање и програмско буџетирање и Недељко Ћурић, саветник за планирање и капиталне пројекте, који ће одржати обуку корисника и администратора портала и омогућити инсталацију буџетског портала.

Састанку и  обуци присуствују градски већник за буџет и финансије Бојан Костић и представници Одељења за буџет и финансије Града Врања.

Please follow and like us:
Друштво