Градоначелник: Богатији и садржајни програм фестивала “ Време радости“

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић

У склопу манифестације “Врањско културно лето“, сутра почиње дечији Фестивал “Време радости“ и трајаће два дана. Да не би ништа покварило време радовања, првобитно планирани термен је померен у складу са најавама да ће наредна два дана бити лепо време.  О томе је за наш програм говорио градоначелник Врања доктор Слободан Миленковић.

Прогам дечијег фестивала “Време радости“ је ове године богатији и далеко садржајни. Дешавања су у Градском парку, а свечани почетак фестивала заказан је за сутра у 11 сати.

-Мени је посебно драго и битно то да смо укључило за ову манифестацију доста деце из сеоских основних школа, тако да ће хор основне школе “Бора Станковић“ из Тибужда, бити на бини.  У 11 и 20 је представа предшколаца “Зелена бубамара “, дечији песник Жикица Димитријевић, наступ фолкорног ансамбла “Севдах“ , интерактивна радионица “Прозорница“, и наступи основних школа и Предшколске установе. На крају првог дана фестивала концерт ће одржати Ивана Петерс – каже градоначелник.

Богат програм планиран је и за други дан фестивала, прилагођен и за предшколце и за школарце. Биће ту представа, књига за децу, сценских наступа, рецитаторских, наступа фолкорних група и још много тога. За ову годину Организациони одбор се побрину и за једну прелепу новину.

-“Дотрчи у загрљај“ Предшколска установа “Наше дете“, крос деце и родитеља, вредан загрљаја. То смо први пут уврстили  у програм. По узору на Београдски маратон, који се одржава у Зооолошком врту у Београду. Ми смо хтели да и наша деца и родитељи то осете – каже градоначелник.

Много активности је и ван бине, Шафова радионица, Креативни атеље, Авантура Парк, дечија ликовна радионица, дворац на надувавање, имитароти и још доста тога.

-Заиста сам задовољан срећан, што ће бити и те како испуњен парк, биће шаренила, време ће бити добро. Отићи ће једна лепа слика из нашег Града.

То није све, каже градоначелник “Врањско културно лето“ ће бити итекако богато, а то је нешто што и треба да понудимо, јер смо прошле године забележили  први пут преко 100.000 ноћења.  Морамо да се прилагођавамо таласу туриста у нашем граду.

Please follow and like us:
Друштво Култура