Градоначелник Миленковић и министар Ђерлек потписали уговор o изградњи канализациионог вода у Слободној зони

Град Врање добио је 8,8 милиона динара за изградњу канализационог вода у индустријској зони, непосредно испод фабрике Теклас. Тим поводом Врање је посетио Един Ђерлек, министар без портфеља, задужен за равномерни регионални развој. Он је са градоначелником Врања потписао уговор у градској кући, након чега је уследио заједнички обилазак локације Слободна зона.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић са сарадницима дочекао је испред зграде градске куће министра без портфеља у Влади Републике Србије задуженог за равномерни регионални развој, Едина Ђерлека. Градоначелник и министар су потписали Уговор о суфинанансирању пројекта изградња фекалне канализације у функцији опремања инвестиционих локација на подручју Слободне зоне Врање, у износу од 8,8 милиона динара. Укупна вредност овог пројекта је 13, 2 милиона динара, а остатак средстава обезбедила је локална самоуправа. Након потписивања је уследио кратак састанак и обраћање медијима.

-Ово што радимо има за циљ омогућивање инфраструктурног заокруживања инвестиционих локација и директних техничких услова за довођење инвеститора и отварање нових радних места, и то је оно што смо као министарство најавили раније. Свакако да је Врање приоритет за будућа улагања Владе, како би коначно овде подигли плате и целокупан животни стандард на југу Србије, рекао је министар Ђерлек.

-Веома битан и значајан пројекат за Град, јер ћемо на овај начин да комплетирамо недостајућу комуналну инфрастурктуру на локацији у индустријској зони Бунушевац. За наше суграђане да појасним то је локација испод компаније Теклас и површина која се тиме обухвата је 26 хектара, укључујући и будући пословно-управљачки центар са тренинг центром за обуку радне снаге. Хтео бих да се захвалим министру, али и целој Влади, не бисмо могли сами то да исфинансирамо да није овакве подршке, истакао је градоначелник.

Градоначелник и министар потом су обишли подручје Слободне зоне и локацију која је обухваћена пројектом, а након тога и мост према селу Стропско, који је, након обилних падавина, претрпео велику материјалну штету.

Please follow and like us:
Друштво