Градоначелник Миленковић на обележавању 50. годишњице Одсека у Врању АТВСС

Градоначелник др Слободан Миленковић

Градоначелник Миленковић говорио је на обележавању 50. годишњице Одсека у Врању  Академије техничко- васпитачких струковних студија.  

 Ова институција несумњиво представља један од стубова образовања и усавршавања локалне заједнице. Имајући у виду да Одсек има седам студијских програма на основним струковним и по два на мастер и специјалистичким студијама, долазимо до закључка да се заиста ради о озбиљној установи, која има немерљив утицај на образовање наших суграђана, па и оних који нам долазе из других средина“, истакао је градоначелник.

Такође, подсетио је да је 2022. године, након потписивања Споразума између Града, Академије, Здравственог центра и Средње медицинске школе, на Одсеку акредитован студијски програм ,,Струковна медицинска сестра”, који је од великог значаја, јер локална заједница добија квалитетно и стручно медицинско особље.

Улагање у знање засигурно представља улагање у будућност сваке државе. Један од приоритета овог градског руководства, одувек је било улагање у нове вртиће, обнову школа и других образовних институција. Такође, пружамо подршку најбољим ученицима, студентима. Трудимо се да им учење и константан рад на себи, протекну у условима достојним њиховог знања“, додао је Миленковић.

Please follow and like us:
Друштво