Градоначелник најавио- Нова котларница на биомасу за наредну грејну сезону

Нова котларница на биомасу биће спремна за наредну грејну сезону. Таквим системом биће обухваћен  већи број корисника, који ће моћи да се повежу на даљинско грејање. Ово је, гостујући у програму Радио телевизије Врање, најавио градоначелник Слободан Миленковић. 

Годишње је потребно око три хиљаде тона мазута за систем даљинског грејања у Врању. До краја ове сезоне обезбеђене су довољне количине. Међутим, с обзиром на нестабилну ситуацију на тржишту у набавци и вишу цену енергената, морало се размишљати о променама, истакао је градоначелник, Слободан Миленковић.

Градоначелник Слободан Миленковић каже да је у наредном периоду неопходно  да се пребацимо на неки други вид енергента, јер нама топлана са овим ценама, годишње прави губитке од милион евра. То надокнађујемо из буџета. Добра је ствар што смо на време кренули са котларницом на биомасу за Здравствени центар и грађани су имали прилику да виде да то беспрекорно функционише. Само на основу тога уштедели смо око 800 тона мазута, истакао је градоначелник.

Управо је у току тендерска процедура за јавно приватно партнерство за изградњу котларнице на биомасу. Већ на првој наредној седници Скупштине биће потписан уговор о реализацији изградње ове котларнице.

Градоначелник Миленковић  истакао је да за наредну грејну сезону можемо да рачунамо на нову котларницу на биомасу и знатно већи обухват корисника који ће моћи да се повежу на даљински систем грејања. То исто тако значи релаксирање градског буџета, мања издвајања за енергенте и укупну стабилизацију буџета.

Градоначелник Миленковић нагласио је да грађани у становима са даљинским грејањем не морају да брину, јер је до краја ове грејне сезоне обезбеђено довољно енергената, као и за потребе вртића, школа и јавних установа. 

Please follow and like us:
Друштво Економија