Градоначелник: Одобрено 4,5 милиона евра за реконструкцију Дечјег одељења

Дечије одељење

Реконструкција болнице, једна од највреднијих инвестиција која се реализује на нашем подручју одвија се према плану, рекао је у изјави за нашу кућу градоначелник Врања, др Слободан Миленковић. Приводе се крају радови на Гинеколошко-акушерском одељењу и очекује се да буду завршени до краја маја , а стигла су и средства за обнову  још једног одељења.

-Одобрена су средства у износу од 4,5 милиона евра и за реконструкцију Дечјег одељења. Сада иде поступак јавне набавке и избор извођача радова. У наредном периоду и Дечје одељење ће бити комплетно реконструисано и Врање ће добити болницу под једним кровом, о чему су генерације Врањанаца говориле. Биће комплетно реконструисано, укључујући и често заборављено Инфективно одељење које је издвојено, успели смо и њега да реконструишемо и створимо најбоље услове за рад.

Као што су пре месец и по дана одобрена средства за опремање целокупне Болнице у приближно истом износу,  тако су сада одобрена средства и за Дечје одељење. Ми настављамо даље као локална самоуправа, завршавамо пројекат  Дома здравља, затим старе Неурологије, ОРЛ одељења и АТД-а. Након тога, треба да исходујемо и грађевинску дозволу. Самим тим, имамо и све могућности да аплицирамо за комплетну реконструкцију ових објеката, каже градоначелник Слободан Миленковић. 

Please follow and like us:
Друштво Здравље