Градска апотека: Има лекова за све пролећне тегобе

Градска апотека

Пролеће и високе температуре кад им време није, донеле су цветање и проблеме онима који пате од алергија или астме. Високе дневне и ниске јутарње и ноћне температуре узроковале су осцилације крвног притиска, тако да су све хроничне болести појачане.

-Имамо новину, паралелно са овом ситуацијом  спроводи се услуга у Јавним апотекама,  прати се увођење новог лека  за хипертензију.  Позивам суграђане да дођу, наше услуге су бесплатне, да са нашим фармацеутима прођу кроз своју терапију, где ће им они дати смернице како се понашати, шта мењати.  За седам дана долазе на прву контролу, за 14 на другу, а онда код свог лекара, који ће дати коначан суд,  каже директорка Градске апотеке Ивана Костић. 

Пацијентима  који су старији и болесни и не могу да дођу до апотеке и узму лекове, фармацеути Градске апотеке одлазе на кућне адресе и односе лекове. То је услуга за оне којима је неопходна, истиче директорка и додаје да нису запостављени ни пацијенти у сеоским срединама.

-Ми смо се одмах укључили у акцију попуста на пензионерске картице, имају попусте на све, осим на лек, где је прописана фиксна маржа. Они се у поприличном броју одазивају на ову акцију.  У априлу ћемо имати промоције и акције мерења шећера и притиска, каже Костићева.

Проблем са снабдевањем новим леком  за проблематичан дијабетес, који не може да се регулише чак ни давањем инсулина 4 пута дневно, је на светском нивоу. Међутим,  и тај лек Градска апотека успева да обезбеди и сваки пацијент који је затражио, добио је лек. То је лек који се даје искључиво на лекарски рецепт. Управо данас су стигле нове количине, каже директорка.

Please follow and like us:
Здравље