Градски парк је данас био Креативни атеље

Културно-образовни центар Врање је у оквиру овогодишњих „Дана Врања“ организовао јавни час полазника Креативног атељеа. Најмлађи учесници ове својеврсне ликовне радионице су са пуно жара и љубави стварали у Градском парку.

Креативни атеље Културно-образовног центра је при крају првог циклуса који је почео прошлог октобра.

Талентовани полазници су за то време овладали различитим ликовним техникама и стекли знања из историје и теорије уметности.

Према речима водитеља Креативног атељеа Николе Стојановића, млади уметници су са много љубави и ентузијазма савладали све оно што је планирано амбициозним програмом.

– Радили смо технике као што су: угљен, оловка, туш и гратаж, а недавно смо обрадили и једну доста захтевну технику – мозаик, тиме смо се бавили готово два месеца.

Сада је у току изливање тих мозаика и најбоље радове припремамо за изложбу – наводи Стојановић.

Од свих полазника, највише упорности, маште и труда су показали они најмлађи, од шест до десет година.

– Увек су спремни, доста памте и упијају као сунђери. Ја сам радио у школама са старијом децом, али ова деца, узраста од шест година до четвртог разреда, која су и најбројнија код нас, увек су спремна на сарадњу, прилагодљива су и чак и ја неке ствари научим од њих, иако сам ментор, а они ученици – каже Никола Стојановић.

Поред најмлађег узраста, Креативни атеље похађају полазници још две старосне групе, основношколци од 4. до 8. разреда и старији до 19 година.

Након прве, новогодишње изложбе најбољих радова, до краја ове године ће бити припремљена још једна изложба која ће показати како су млади уметници усвојили нова знања и нове ликовне технике.

Пре тога, Културно-образовни центар ће наредног моесеца објавити позив за упис нових полазника Креативног атељеа.

Please follow and like us:
Култура