Грејна сезона почела по плану

Горан Петровић, директор „Новог дома“

Грејна сезона у Врању почела је по плану, 15. октобра. „Нови дом“ је све обавезе везане за ремонте и припрему постројања за грејање, обавио на време, истиче директор Горан Петровић.

Током прве седмице, радијатори корисника су били топли током читавог дана, онда су температуре, уместо да падају, почеле да расту.

– Данас смо, с обзиром на то да раде школе и вртићи, донели одлуку да наша постројења пустимо у погон, без обзира на високу температуру.

У будућем периоду, до краја седмице, највероватније ћемо такође грејати сваког јутра, а пратићемо дневне температуре и у зависности од тога ћемо разматрати да ли ћемо покретати постројења и током дана и вечери – каже Петровић.

Он додаје да се грејање одвија без већих проблема и верује да неће бити тешкоћа ни надаље, без обзира на то каква ће бити предстојећа зима.

Досадашње искуство говори да, без обзира да ли је зима топла или хладна, грејна сезона траје између 180 и 190 дана.

Цена грејања није мењана последње две године, истиче директор, а мањак у каси услед поскупљења енергената ће се надокнадити из краткорочног кредита.

Како не би било угрожено пословање овог јавног предузећа, Петровић апелује на кориснике да редовно измирују своје рачуне за грејање, а они који имају заостала дуговања могу да са „Новим домом“ склопе споразум о репрограму.

– Сагледаћемо све што је у нашој моћи, а имамо могућности за то.

Све остале бих замолио да редовно измирују своје обавезе да би могли несметано да радимо – поручује Горан Петровић.

„Нови дом“ у овом тренутку на лагеру има енергената за наредних месец дана и уплаћене додатне количине, док ће се, зависно од потребе, даље залихе енергената набављати сукцесивно, наводи Петровић.

Please follow and like us:
Друштво