ГВ: И ове године ваучери за новорођене бебе

Чланови  Градског већа разматрали су на седници програме и планове рада Јавног комуналног предузећа „Комрад“, као и депоније „Метерис. Подржали су текст Jавног позива за суфинансирање уградње соларних панела на породичним кућама. Усвојени су и Извештаји о реализацији програма спортских клубова. Опредељена су и средства за рад  клубова у овој години. Донета је и Одлука о наставку доделе ваучера за новорођене бебе.

Већници су најпре прихватили Годишње програме одржавања чистоће на површинама јавне намене и одржавања јавних зелених површина Јавног комуналног предузећа „Комрад“ , као и план рада депоније „Метерис“. Подржан је и текст  Јавног позива за суфинансирање уградње соларних панела  за произтводњу електричне енергије  за сопствене потребе на породичним кућама.

Портпарол Градског већа, Данијела Милосављевић, подсетила је да је то наставак  рада на достизању енергетске ефикасности. На претходној седници донета је Одлука о извођачу радова. Како је најавила, текст Јавног позива биће на сајту града већ у понедељак 6. фебруара , а конкурс  ће бити отворен 21 дан.

Прихваћени су Извештаји о раду спортских клубова за 2022. годину. У допуни дневног реда подржан је предлог из области финансирања  годишњих програма спортских организација. Опредељена средства одобрена су за рад 38 клубова, а за 8 њих нису. 

Данијела Милосављевић  истакла је да разматран и програм Савета за безбедност саобраћаја . За ову годину опредељено је 28 милиона динара за потребе обезбеђивања безбедности саобраћаја. Од тога је 50 одсто планирано за саобраћајну инфраструктуру, а преостала половина за рад Савета.

Донета је и одлука о обезбеђивању ваучера у појединачној вредности од 12 хиљада динара за свако новорођено дете на територији града. У оквиру тога и ове године наставиће се са обезбеђивањем ауто седишта за свако новорођено дете.

Please follow and like us:
Друштво